side dish

בכל ארוחה קיבלנו המון צלוחיות קטנות, עם הפתעות משתנות. תמיד תמיד היה קימצ’י, והתוספות לידו השתנו בהתאם לאופי המקום.
כל סועד מרכיב לעצמו את הפתיחים לפי טעמו. בדרך כלל מתלוות גם אצות מיובשות שלתוכן אפשר לערום את המרכיבים שאוהבים, לגלגל ולאכול בביס אחד.

הנה כמה לדוגמא -

P1020122

הקימצ’י המפורסם

P1020134    

ג’לטין אורנים, בטעם של חורשה אחרי הגשם. בדרך כלל בצבע חום, ויש גם בלבן שנהבי. הטעם מעט אנמי, אז מעליו שופכים רוטב חריף נהדר.

P1020135

דגיגים קטנים ומיובשים. ציפיתי שהמרקם יהיה פציח אבל הוא הזכיר יותר בשר מיובש.
קיבלנו אותם כמעט בכל ארוחה, ויש המון סוגים, מפצפוניים בגודל סיכה ועד לגודל של כמה ס”מ ועבים יותר בהתאם. מגיעים כמו שהם, ולפעמים מכוסים ברוטב חריף, שומשום או שמן ארומתי. נישנושי שכזה.

P1020132

אצות נהדרות, עבות ובשרניות. אחד הטעימים

P1020133

נבטים פריכים, פשוט נבטים. עם קצת חומץ עדין ולא מוכר.

P1020330

שיני שום שלמות וחריפות, ברוטב סויה מתקתק

P1020337

חטיפים מחלבון דגים. מכירים את נתחי אלסקה לסלט? זה זה (עם קצת רוטב חריף כמובן)
אגב, גם “מקלות הסרטנים” (סורימי) שמוכרים בסושיות בארץ עשויים בדיוק מאותו חומר.

alaska

צנון דייקון יפני מוחמץ. הטעם נע בין נהדר לסבון. תלוי איפה מתיישבים.

dayko

סטריפים של בצל ירוק עם רוטב ביבימבאפ לחיזוק החריפות.

P1010911

לעשבים האלה יש טעם של ירוק, וזה כל מה שיש לי לומר עליהם.

P1020130

פלפלונים קטנים ולא מאד חריפים.

P1020874

מלפפון לא מוחמץ אבל חריף

P1020873

אין תגובות:

פרסום תגובה