היי קימצ'י

בדיוק שנה אחרי טיול מדהים ביפן, ארזנו מחדש ויצאנו שוב לדרך. היעד - דרום קוריאה.
אנחנו ארבעה חברים שיוצאים למסע. אורן שבא להכיר את העיצוב המקומי, זיו שכבר מת לצלם, מיקי שהולך לכסות את העיר בקקטוסים, ואני, גל, שבא כדי לטעום הכל (כמעט).

דרום קוריאה היא מדינה מדהימה ומרתקת, שעברה תהפוכות פוליטיות, כלכליות ודמוגרפיות, חולקה לשניים לאחר מלחמת העולם השניה, וחיה תחת איום מתמיד (ומפחיד) מצד האחות הלא נחמדה מהצפון.
עם זאת היא שומרת על מסורת מכובדת ואדירת שנים לצד עמידה בחוד חזית הטכנולוגיה כאחת האמפריות המובילות בעולם.

האוכל הקוריאני נחשב לשונה וייחודי בנוף האסייתי, הוא חריף, מתובל מאד, מגוון וצבעוני. הקוריאנים מתייחסים בכבוד רב לאוכל ולאכילה עם המשפחה. לשתייה עם החבר'ה יש ערך מסורתי רב שנים והיא סובבת סביב כללי נימוס ואתיקה מקומיים. במקביל קיימת גם תרבות מפותחת של אוכל רחוב ודוכנים וטקסי תה מסורתיים.
למאכל המפורסם קימצ'י (ירקות ובעיקר כרוב, מותססים מספר חודשים עם המון שום וצ'ילי) יש מעמד אמיתי של כבוד, ואני בטוח שאקדיש לו פוסט נרחב בקרוב.

הבלוג הזה יהיה יומן מסע אישי עם דגש על האוכל המקומי, אבל לא רק.
תחומי העניין שלי כוללים עיצוב, איור ואנימציה, טכנולוגיה, משחקי וידאו, תרבות אורבנית וצילום. אני מקווה לספק את כולם במסע הזה.
אין לי מושג מה יהיה קצב העדכון, אני פשוט מקווה לתעד כמה שיותר ולמצוא זמן לפרסם הכל. 
ומעבר לחוויה האישית, אני מקווה שנצליח לעורר אצל הקוראים את הסקרנות לגלות מקום חדש וייחודי במזרח.


אם הייתם שם, ויש לכם המלצות וביקורות, אתם יודעים מה לעשות :)














6 תגובות:

  1. היי בבון

    כשטסנו לניו זילנד עם חברת התעופה הקוריאנית, הגישו שם את אוכל המטוסים הכי טוב שיצא לנו לאכול - מאכל קוריאני בשם ביבימבפ, שמורכב מאורז, כל מיני ירקות, בשר טחון, שמן שומשום ורוטב חריף בשם גוצ'וז'אנג. כל אחד מערבב לעצמו את המנה לפי הטעם, אני מניח שהיה יוצא לכם לטעום את זה גם בלי שאני אספר על זה, אבל עכשיו שסיפרתי בכלל אין לך תירוץ לא לנסות את המנה הזאת.

    השבמחק
  2. יא! איזה כיף! בהצלחה לכם.
    מברר פרטים על סיאול, גיסתי היתה שם חצי שנה.

    השבמחק
  3. איזה בלוג מדליק. הגעתי אליו דרך סטאטוס של בכור בפייסבוק.
    ובכן, החוויה הכי כיפית שלי בתחום הקולינארי בדרום קוריאה היתה במסעדה של מוקדם בערב, כזו שכל הגברים שחוזרים מהעבודה אוכלים שם לפני שהולכים הביתה.
    יושבים סביב שולחן שבמרכזו להבת ווק גדולה.
    אתה בוחר את סוג הבשר שאתה רוצה ואז מגישים לך ווק ענק עם בשר נא ומלא ירקות.
    המרק הזה מתבשל על השולחן והוא אחד היותר טעימים שאכלתי.
    הבשר שבחרנו היה Boolgoogi שזה נראה לי משהו כמו סינטה או שייטל.
    אולי תצליחו למצוא מסעדה כזו אבל אל תצפו למזלג וסכין....

    השבמחק
  4. סיימתי את הלו קימצ'י (מההתחלה לסוף),
    איי אם ספיצ' לס!

    השבמחק
  5. מדהים מדהים מדהים

    לילי

    השבמחק